• jun

    7

    2021
  • 9462
  • 1
Ambalaža za selidbe

Ambalaža za selidbe

Ambalaža za selidbe je obavezni deo kako selidbe u inostranstvu, tako i u našoj zemlji.

Preseljenje je jedan od najuzbudljivijih događaja u životu. Prelazak u novi grad, odlazak iz porodičnog doma, pa i preseljenje u omilljeni deo grada predstavljaju novi početak, koji ste dugo čekali.

Međutim, uživanje u novom domu može da pokvari nervoza koju prati planiranje selidbe. Svi smo svesni da je u pitanju obiman posao, te da bi sve proteklo u najboljem redu neophodna je detaljna organizacija i pridržavanje svakog koraka. Jedan od ključnih koji morate da pripremite pre nego što počnete da pakujete jeste materijal za pakovanje stvari.

Iako mnogi smatraju da su dovoljne kutije i lepljiva traka, to nije tačno. Imajte u vidu da vaše pokućanstvo ne čini samo nameštaj i garderoba, već su tu i lomljivi predmeti, elektronika, kao i umetnička dela. Oni zahtevaju posebnu zaštitu, pa je potrebno da nabavite adekvatni materijal za pakovanje svakog zasebno.

Šta obuhvata ambalaža za selidbe otkriva vam u ovom blogu agencija Atom selidbe.

Osnovna ambalaža za selidbe

Kartonske kutije za pakovanje su najvažnija, ujedno, i najupotrebljavanija ambalaža za selidbe. Ipak, prilikom nabavke morate da vodite računa šta planirate u njih da smestite.

Ambalaža za selidbe

Preporučljivo je da knjige, dokumenta i druge teške predmete stavite u kutije manjih dimenzija, dok glomazne, poput jastuka i ćebadi, spakujte u velike kutije. Kako je selidba lomljivih stvari sastavni element svake selidbe, za njenu pripremu morate da imate kutije srednje veličine.

Osim različitih dimenzija, kutije dolaze i u različitoj debljini. Troslojne su pogodne za laganije predmete, a petoslojne su neophodne za posuđe, krhke predmete, kao i za tehniku ukoliko nemate originalno pakovanje.

Na tržištu postoje i specijalne kutije koje mogu da izdrže težinu preko 20 kg, zbog čega su idealne za selidbe stilskog nameštaja manjih komada i antikviteta.

Još jedna važan korak koji morate da razmotrite pre nabavke jeste koliki broj kutija vam je potreban. Sigurno ne želite da dođete u situaciju da prekidate pakovanje, jer ste ostali bez ambalaže, a svakako ne želite ni da nepotrebno trošite budžet za kutije koje nećete iskoristiti.

Stručnjaci ističu da je za selidbu dvosobnog stana, okvirno, potrebno 10 malih, 10 srednjih i 3 velike kutije. Za stanove sa preko 5 prostorija taj broj se kreće oko 25 malih, 25 srednjih i 20 velikih kutija.

Zaštitna ambalaža za selidbe

Nijedan predmet, bez obzira na njegovu vrednost, ne treba samo da ubacite u kartonsku kutiju. Time rizikujte da se ošteti ne samo on, već i drugi koji se nađu u kutiji. Što znači da pre ređanja stvari u kutije, morate da ih zaštite.

Papir za pakovanje ima najširu primenu u selidbi. Njime možete da uvijete plastične komade, ali i čaše, tanjire i escajg. Takođe, koristi se za ispunjavanje praznog prostora u kutijama kako ne bi došlo do pomeranja predmeta tokom transporta. Nije redak slučaj da se za ovaj deo pakovanja koriste stare novine, jer su ekonomičnije. S obzirom da mogu da ostave štamparski trag na površini nisu poželjni materijal za pakovanje.

Streč folija je obavezna kod transporta bele tehnike, a pucketava folija za skupocene i delikatne predmete, koje je potrebno posebno da zaštite od vlage.

Pomoćna ambalaža za selidbe

Da bi čitav posao utovara i istovara bio brz i efikasan nemojte da zaboravite da prilikom pakovanja označite na kutiji šta se nalazi u njoj. Najjednostavniji vid jeste pisanje markerom na kutiji. Mada možete u tu svrhu da koristite i stikere ili nalepnice u boji.

Ambalaža za selidbe

Agencija Atom selidbe poseduje svu potrebnu opremu i materijal za pakovanje. Prepustite celokupnu organizaciju sigurnim rukama našeg stručnog tima, a mi vam garantujemo da će čitav posao biti obavljen u najkraćem mogućem roku.

LEAVE A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

1 COMMENT

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija