• jul

    30

    2021
  • 999
  • 0
Kako izbeći greške prilikom selidbe?

Kako izbeći greške prilikom selidbe?

Greške prilikom selidbe, prema mišljenju stručnjaka, su sasvim normalna pojava naročito kod prvog preseljenja jer nemate iskustva u tome. Iako se pojedine mogu lako otkloniti, većina dovodi do zastoja u poslu i nepotrebnih troškova.

S obzirom da svako želi da selidba kompanije ili domaćinstva prođe bez komplikacija, agencija Atom daje vam savete kako da izbegnete najčešće greške prilikom selidbe.

Niste izdvojili dovoljno vremena za potragu odgovarajuće kompanije za selidbe

Na tržištu posluje mnogo različitih kompanija koje nude usluge preseljenja. Međutim, nisu sve pouzdane.

Imajte u vidu uspešno obavljena selidba direktno zavisi od izabrane kompanije, zato nikako nemojte da angažujete prvu čije ste ime uočili na internetu ili u novinskim oglasima. Na taj način preuzimate veliki rizik ne samo za sigurnost svojih stvari, već i za svoj duševni mir. Takođe, ne činite uslugu ni svom novčaniku, jer ne znate kako se kreću cene selidbi, te je velika verovatnoća da ćete posao platiti više nego što su realni troškovi.

Greske prilikom selidbe

Da biste izbegli osnovne greške prilikom selidbe prikupite što više informacija o profesionalcima iz ove oblasti. Obavezno potražite preporuke od prijatelja, kolega i rođaka, koji su se skoro selili. Zatim proverite reference i na internetu.

Nemojte da zaboravite da pre potpisivanja ugovora pažljivo pročitate sve uslove. Nije redak slučaj da vas niska cena privuče, a zapravo ugovor donosi brojne skrivene troškove.

Greške prilikom selidbe – Smatrate da vam osiguranje nije potrebno

Nezgode se dešavaju! Ma koliko je angažovani tim iskusan, a pakovanje i zaštita stvari prilikom selidbe protekli u besprekornom redu, nekada je nemoguće izbeći neprijatnosti. I dok su pojedini predmeti nepovratno izgubljeni, kod drugih su troškovi štete mnogo veći nego budžet koji vam je bio potreban za njihovo osiguranje. Ovo se posebno odnosi kod selidbe stilskog nameštaja i umetničkih dela.

Upravo je to dodatni razlog da pažljivo izaberete kompaniju za selidbe. Ukoliko ugovorom nije predviđeno osiguranje ili nije novčano dovoljno pokriveno uplatite dodatno kod osiguravajućeg društva. Time ćete biti sigurni da će vrednost dragocenosti biti u potpunosti isplaćena usled eventualnog oštećenja.

Greške prilikom selidbe vezane za pakovanje stvari

Jedna od najvećih grešaka pri preseljenju je nedostatak organizacije. Svaka selidba zahteva ozbiljan pristup, pa odmah nakon zakazivanja datuma i angažovanja profesionalaca započinite sa planiranjem pakovanja stvari.

Bez obzira što se brzo pakujete za putovanja, nikako ne smete da potcenite vreme koje vam je potrebno da spakujete garderobu, knjige i ostalo pokućanstvo. Ako ovaj posao odlažate do poslednjeg dana srešćete se sa mnogim problemima. Neadekvatna ambalaža za selidbe, neobeležene kutije, nesumično pakovanje svih predmeta – samo su neki od njih.

Greske prilikom selidbe

Umesto da vam pakovanje stvori nervozu, započnite sa sortiranjem na vreme. Zapravo, savetuje se da pakovanje ne započinjete bez prethodno detaljnog napravljenog rasporeda u kalendaru. Ujedno, sada je pravi trenutak da sagledate sve svoje stvari, te da one koje vam više ne trebaju, koje su pokvarene ili iznošene ne pakujete. Ne samo da će povećati troškove selidbe, već će nepotrebno zauzimati prostor u novom domu.

Agencija Atom selidbe poseduje vrhunsku opremu i stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom te ne morate da brinete o rokovima i nezgodama prilikom preseljenja.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija