Kako se nositi sa stresom tokom selidbe?

Selidba može biti vrlo stresna, bilo da imate neku novu priliku ili se suočsvste sa poteškoćama u životu. Međutim, uz malo pripreme i perspektive, proces preseljenja možete malo olakšati vama i vašoj porodici. Da bi vam preseljenje bilo manje stresno, važno je ostati organiziran pre nego što se preselite, vodite računa o sebi tokom ovog stresnog vremena i prilagodite se svom novom prebivalištu. Suočavanje sa stresom zbog selidbe može biti teško, ali premeštanje može biti uzbudljivo i zabavno novo poglavlje vašeg života.

Dobro se organizujte pre same selidbe

Rešite se viška nereda. Kada se preseljavate, odličan je trenutak da se rešite starih stvari koje vam više nisu potrebne. To može biti veliko olakšanje stresa i olakšati preseljenje, jer ćete se preseljavati sa mnogo manje stvari, a to će uticati na cenu selidbe.
Kad prolazite kroz stvari, stavite ih u četiri gomile: prodajte, donirajte, bacite i zadržite. Možete pokušati da prodate neke stvari na sajtovima za prodaju i aukcije, istovremeno donirajući manje vredne predmete.

Smanjite broj stvari za selidbu

Minimiziranje stvari koje imate možete takođe osloboditi stresa. Bolje ćete se osećati kada niste zabrinuti da li sve što posedujete možete spakovati tokom same selidbe.
Pakujte sa jasnim planom. Važno je imati jasnu ideju šta pakujete i zašto. Ovo će vam znatno olakšati raspakiranje i pružiće vam osećaj olakšanja kada se konačno preselite na svoje novo mesto.
Neke nedelje pre vašeg premeštanja počećete da sakupljate kutije kako biste imali dovoljno stvari da spakujete svoje stvari. Mnogi trgovci će vam dati kutije, a specijalne kutije možete kupiti kod nas, a mi cemo vam besplatno dovesti kutije za selidbe na kucnu adresu.
Označite sve svoje kutije u skladu sa kategorijom u kojoj pripadaju i soba u koju će se ući. Takođe ih možete organizovati po boji, ako je moguće ili prema broju.

Sačuvajte listu zadataka šta treba da uradite pre preseljenja. Pakovanje nije jedini deo selidbe; takođe ćete morati da koordinirate premeštanje sa svog starog mesta i na novo mesto. Možda ćete takođe morati da otkažete stare uslužne programe na svom starom mestu i postavite ih na svoje novo.
Postavite prednost spisku zadataka od najviše do najmanje važnih. Uopšteno, sve što uključuje određene uplate ili datume trebalo bi da bude na vrhu liste.
Proverite da li imate tačne datume useljenja i iseljavanja za obe lokacije. Možda ćete morati da platite dvostruku kiriju na nekoliko dana ili nedelja, ali isplatiće se da se oslobodite viška stresa.

Uključite celu porodicu u selidbe

Dodelite zadatke drugima. Ako imate porodicu, dajte određene zadatke svakom članu porodice. Kada imate malu decu, oni neće moći da spakuju sopstvenu sobu, ali mogu pomoći u čišćenju na neke male načine.
Važno je ne pokušavati sve da radite sami. Čak i ako nemate porodicu, pogledajte da li bi vam prijatelji mogli da pomognu tokom vašeg preseljenja. Pomoći da se spakujete ili ostanete organizovani može biti zaista korisna tokom ovog stresnog vremena.
Unajmite pomoć ako je moguće i neophodno. Možda želite da zaposlite vozače, u zavisnosti od količine stvari i udaljenosti koju morate da pređete.

Za sve usluge selidbe naša agencija Atom selidbe Vam je na raspolaganju.