• decembar

    11

    2021
  • 993
  • 0
Međunarodne selidbe

Međunarodne selidbe

Međunarodne selidbe su prepune uzbuđenja.

Preseljenje u drugu državu predstavlja novi početak u vašem životu. Konačno imate priliku da osetite lokalni duh i ritam grada koji niste mogli da doživite kao turista. Ujedno, otvara vam se mogućnost da naučite tradiciju, kulturu, pa i običaje naroda u kom niste rođeni.

Međutim, selidbe u inostranstvo u mnogome su kompleksnije od promene adrese u istom gradu, pa i u okviru granica jedne države. Ovaj delikatni posao zahteva izuzetan nivo pripreme i planiranja, te ne čudi što predstavlja izazov ne samo za vas, već i test spremnosti za agencije koje se time bave.

Ključ uspeha međunarodne selidbe leži u izboru prave kompanije za selidbe

Bez obzira da li su u pitanju selidbe u Beogradu, iz prestonice u obližnji grad ili, pak, u sasvim nepoznatu sredinu, jedno sigurno – stres je obavezni pratilac. Ipak, međunarodne selidbe donose mnogo više nervoze. Strah od nepoznatog, kratak rok za organizovanje preseljenja, kao i ograničeni budžet, samo su neki od razloga koji unose nemir.

Medjunarodne selidbe

Da biste izbegli greške prilikom selidbe u drugu zemlju morate pažljivo da odaberete tim kojem ćete poveriti čitav posao.

Iako na tržištu postoje brojne agencije koje se bave time, najbolje da potražite preporuke prijatelja i rođaka koji se skoro našli u istoj situaciji kao vi sada. Imajte u vidu da je preseljenje u inostranstvo, zapravo, selidba elektronike, lomljivih i teških stvari, te je veoma važno da radnici imaju iskustva u rukovanju sa različitim predmetima kako ne bi došlo do oštećenja vaše dragocene imovine. Zbog toga stručnjaci savetuju da dobijene preporuke dodatno proverite na internetu.

Tek kada uporedite njihove usluge i cene selidbe možete da donosete odluku. Ipak, izbor se ovde ne završava.

Sledeći korak jeste provera dostupnosti izabrane agencije, kao i dodatne infromacije koje će vam garantovani sigurnost u obavljanju posla. Tu, pre svega, spadaju pitanja vezana za pakovanje i transport stvari, kao i uslove carinjenja. Zatim, da li postoji mogućnost transporta kućnih ljubimaca, odvoženja starih stvari na deponiju isl.

Međunarodne selidbe mogu da obavljaju samo agencije sa licencom

S obzirom da je reč o prelasku granice, za ovu vrstu preseljenja neophodna je licenca. To znači da samo akreditovane agencije koje su ispunile sve zahteve i propise kako u našoj zemlji, tako i inostranstvu mogu da vrše poslove selidbe na prostoru drugih država.

Jedino izborom takve agencije ne morate da brinete o ispunjenju rokova, neprijatosti na putevima, vraćanju sa granice, pa i dodatnim, sakrivenim troškovima.

Osigurajte svoje najvrednije stvari pre nego što krenete sa pakovanjem

Selidba u drugu državu podrazumeva dug put. Zato je preporučljivo da stilski nameštaj, umetnička dela i druge skupocene predmete osigurate.

Iako mnoge kompanije u ugovoru navode i osiguranje, najbolje je da za to angažujete osiguravajuće društvo. Ono će najpre izvršiti proveru vrednosti vaših predmeta i dati odgovarajuću polisu. Na taj način vaša imovina biće zaštićena od oštećenja. Odnosno, troškovi eventualnih popravki, zamene ili restauarcije biće u potpunosti pokriveni.

Medjunarodne selidbe

Međunarodna selidba neće biti stresni posao, ukoliko ga prepustite agenciji Atom čiji tim ima dugogodišnje iskustvo u organizovanju preseljena širom sveta.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija