• avgust

    20

    2021
  • 2671
  • 0
Selidba elektronike

Selidba elektronike

Selidba elektronike je delikatan posao.

Bez obzira da li su u pitanju selidbe u inostranstvo, u drugi grad ili u drugi kvart mesta gde već živite, jedno je zajedničko – svaka promena zahteva ozbiljnu organizaciju.

Razmislite samo koliko vam je vremena trebalo da svoj životni prostor uredite onako kako ste oduvek želeli. Koliko ste godina u njega unosili uspomene sa putovanja i drage predmete. Sve te stvari sada treba spakovati i pripremiti za transport, te preseljenje nikako ne smete olako shvati. Posebno ako se zna da su mnogi predmeti veoma osetljivi, pa i skupoceni. U tu grupu spada elektronika.

Da biste izbegli greške prilikom selidbe elektronike agencija Atom vam daje dragocene savete.

Napravite spisak uređaja

Savremeno doba karakteriše visok stepen tehnike i tehnologije. Samim tim je nemoguće zamisliti dan bez upotrebe različitih elektronskih uređaja. Računari, tableti, laptopovi, televizori, stereo oprema samo su neki od njih koje rado koristimo. S obzirom da spadaju u nimalo jeftinu investiciju sigurni smo da ne želite da dođete u situaciju da morate ponovo da izdvojite novac za njih, jer je tokom selidbe došlo do oštećenja.

Selidba elektronike

Iako je pravilno pakovanje i zaštita stvari prilikom selidbe osnova za uspešni utovar i istovar, pre nego što krenete sa ovim poslom veoma je važno da napravite listu svih elektronskih uređaja koje posedujete, uključujući i njihovu dodatnu opremu, poput daljinskih upravljača, rutera, tastatura… Time ćete sprečiti da se neki od delova zagubi tokom preseljenja.

Za dodatnu sigurnost zabeležite model i serijski broj svakog uređaja. Ukoliko, ipak, dođe do oštećenja ili gubitka imaćete tačne informacije za zamenu ili prijavu kod osiguravajućeg društva.

Selidba elektronike – Kako pripremiti elektroniku za transport?

Montiranje novog uređaja za mnoge je jednostavan posao. Međutim, selidba elektronike podrazumeva mnoštvo kablova sa različitih uređaja, te ćete se, možda, suočiti sa problemom povezivanja. Zato stručnjaci savetuju da obavezno pre iskopčavanja kablova i dodatnih delova napravite fotografije priključaka. Na taj način nećete, nakon raspakivanja, biti u dilemi koji kabl povezati sa kojim uređajem.

Pri pakovanju, takođe, vodite računa da kablove ne pomešate. Preporučljivo je da za svaki uređaj zasebno upakujete kablove i da jasno naznačite za koji se odnose.

Ako još uvek imate originalne vodiče za povezivanje koje ste dobili prilikom kupovine elektronike, spakujte ih u kutije zajedno sa uređajima. Oni će vam znatno olakšati čitav posao.

Nemojte da zaboravite da izvadite sve baterije, jer mogu da korodiraju i uništiti elektronske komponente. Kod štampača izvadite tonere i kertridže sa mastilom.

Selidba elektronike

Kako postoji rizik od unutrašnjeg oštećenja i pojave statičkog elektriciteta osigurajte da vaša elektronika bude dovoljno hladna za transport. To ćete postići jednostavnim isključenjem 24 časa pre pakovanja.

Da li selidba elektronike zahteva posebnu ambalažu?

Najbolja ambalaža za selidbe elektronike jeste njihovo originalno pokovanje. Ukoliko niste sačuvali onda su vam neophodne troslojne kartonske kutije odgovarajuće veličine, tj. ne mnogo veće od uređaja. Nikako ne koristite novine za umotavanje, jer mogu da ogrebu ekrane. Umesto njih nabavite specijalnu mekanu papirna ambalažu, kao i puc puc folije i silikagel koji upija vlagu.

Selidba elektronike nije nimalo laka, zbog toga je najbolje da je prepustite profesionalcima iz agencije Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija