• jul

    14

    2021
  • 214
  • 0
Selidba kompanije

Selidba kompanije

Selidba kompanije označava početak nove faze u poslovanju. Iako je povezan sa njenim napretkom, predstavlja izazovni projekat, koji zahteva detaljnu organizaciju. Tu spadaju čak i najmanji detalji kako bi sve proteklo u najboljem redu. Tako bi i prelazni period bio kratak i bez zastoja u obavljanju radnih zadataka.

Zbog toga je neophodno da pre nego što krenete sa pakovanjem kancelarijskog materijala pažljivo isplanirate svaki korak koji treba da obuhvati selidba kompanije. Jedino na taj način ćete rizik od nepredviđenijh situacija svesti na minimum.

Tri meseca pre selidbe poslovnog prostora

S obzirom da su selidbe kompanija, baš kao i selidbe u inostranstvo, kompleksniji posao od porodičnog preseljenja stručnjaci savetuju da sa pripremama počnete nekoliko meseci ranije. Odnosno, čim pronađete novi poslovni prostor.

Prvi korak je određivanje budžeta i datuma, a zatim i izbor najboljeg tima profesionalaca za preseljenje. Ukoliko do sada niste selili svoju firmu obavezno potražite preporuke saradnika i prijatelja. Tek kada sagledate ponude 3 do 4 renomirane agencije možete odabrati onu koja najviše odgovara vašim uslovima. Nakon odluke kojoj ćete agenciji poveriti posao proverite da li poseduje licencu i opremu za rad.

Selidba kompanije

Nemojte da zaboravite da selidba kompanije obuhvata i vaše zaposlene, te je preporučljivo da i njih uključite. Dobra je ideja da odredite koordinatore unutar svakog odeljenja kako bi čitav proces bio efikasniji.

Pravi je trenutak da napravite detaljan popis postojećeg kancelarijskog nameštaja i opreme i odlučite koje predmete želite da unesete u novi prostor, a za koje treba organizovati prodaju ili odvoženje na deponiju.

Mesec dana pre selidba kompanije

Za nesmetan rad od prvog dana u novom prostoru morate na vreme da obezbedite internet i telefon. Zato mesec dana pre preseljenja kontaktirajte telefonsku i internet službu i zatražite nove naloge i brojeve ili premeštanje već postojećih.

Imajte u vidu da jedan deo selidbe kompanije čine selidbe stilskog nameštaja, umetničkih dela, specijalnih tereta, pa je važno pre transporta da sve predmete od izuzetne vrednosti osigurate.

U slučaju da ste odlučili da nabavite dodatnu opremu i pribor za kancelarije narudžbinu obavite u ovom periodu tako ćete imati par nedelja da nova roba stigne i da je rasporedite pre selidbe.

Sledeći korak jeste da obavestite o promeni adresi klijente, saradnike, institucije i organizacije koje učestvuju u vašem poslovanju. Promenu, takođe, treba izvršiti i na vizit karticama i dopisnicama.

Dve nedelje do dana kada će se izvršiti selidba kompanije

Dve nedelje pre preseljanja posetite novi prostor kako biste se uverili da internet i telefonska mreža rade. Uverite se i da su postavljeni sigurnosni i rashladni sistemi.

Bez obzira što ste angažovali stručni tim, dokumentaciju i sitne predmete iz radnih stolova i plakara neka vaši zaposleni sami upakuju u kartonske kutije, dok poverljive papire lično proverite da li su bezbedno uskladišteni.

Dan selidbe

Postarajte se da na dan kada se obavlja selidba kompanije osim vas budu prisutni i koordinatori iz vašeg tima radi boljeg nadzora. Ostalim radnicima dajte slobodni dan kako ne bi nastala gužva u prostoru i eventualne povrede i oštećenja opreme.

Selidba kompanije

Nakon utovara svih stvari proverite još jednom sve kancelarije.

Ne dozvolite da vam stres oko preseljenja naruši uživanje u svom poslovnom napretku angažujte provereni tim agencije Atom selidbe.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija