• jun

    1

    2021
  • 382
  • 0
Selidba lomljivih stvari

Selidba lomljivih stvari

Selidba lomljivih stvari

Selidba lomljivih stvari zahteva posebnu pažnju.

Svako od nas se trudi da svoj dom učini komfornim i lepim, pa ne čudi što tokom godina i godina života u njega unosima komade nameštaje, ukrase i druge premdete koje sa velikom ljubavlju biramo. Tako da imaju ne samo materijalnu, već i sentimentalne vrednost.

Međutim, problem sa uređenim enterijerom nastaje kada odlučimo da se preselimo. Tek tada shvatamo da mnoge stvari nisu nimalo jednostavne za pakovanje, a ni za transport. Upravo takva je selidba klavira i teških predmeta, ali i sitni, krhki elementi često zadaju glavobolju. Za razliku od garderobe ili knjiga oni se vrlo lako mogu razbiti prilikom utovara i prevoza.

Da biste izbegli ovaj problem agencija Atom selidbe daje vam najbitnije savete za preseljenje lomljivih elemenata.

Selidba lomljivih stvari započinje detaljnim planom

Bez obzira da li su u pitanju međunarodne selidbe u inostranstvo ili u granicama naše države, kao što su na primer selidbe u Beogradu, organizovanje je ključno za uspešno obavljanje celokupnog posla. Što znači da ne možete samo krenuti sa nasumičnim pakovanjem, već najpre, morate da napravite spisak svih vrednih i osetljivih stvari koje želite da ponesete u svoj novi dom.

Selidba lomljivih stvari

Na taj način lakše ćete videti na koliko komada treba da obratite posebnu pažnju. Samim tim, u slučaju da dođe do oštećenja, i naplata osiguranja biće vam olakšana.

Ujedno, imaćete bolju preglednost predmeta koje ne želite više da koristite kako biste na vreme angažovali adekvatan prevoz nepotrebnih stvari.

Tek kada jasno sagledate svoje pokućanstvo možete da nabavite potrebnu ambalažu. Imajte u vidu da je selidba lomljivih stvari delikatan posao, pa su uz kartonske kutije za pakovanje potrebne i puc puc folije, novine ili papir za pakovanje, mekane tkanine, stiroporni dodaci i trake za lepljenje.

Kako pakovati krhke premdete?

Pre nego što započnete sa pakovanje potrudite se da svaku kutiju osigurate. To ćete najbolje učiniti tako što ćete samolepljivom trakom za pakovanje ojačati dno i dodati zaštitnu podlogu od puc puc folije ili starih krpa. Ovaj korak nije obavezan. Ipak, predstavlja meru predostrožnosti kako biste pakovanje mogli da obavite bez brige da li će se kutija prilikom podizanja pocepati.

Selidba lomljivih stvari

Pomoću papira za pakovanje, novina ili puc puc folije pojedinačno umotajte svaki lomljivi predmet, pri čemu tanje delove, poput stalaka za vinske čaše i drški na šoljama, dodatno upakujte. Tako umotane oblepite trakom kako biste izbegli rizik da u transportu ne dođe do odvijanja materijala i oštećenja.

Predmete pažljivo naređajte jedan pored drugog u kutije. Vodite računa da razmak između njih bude minimalan, ako imate unapred podeljene kutije, stavite ih u odgovarajuće odeljke. U suprotnom, prazan prostor u kutiji ispunite materijalom za pakovanje.

Pre zatvaranja, na vrhu postavite zaštitu od papira i folije. Zatim svaku kutiju obeležite kao “krhke” ili “lomljive stvari”. Preporučljivo je da koristite markera u različitim bojama kojim ćete odrediti prioritet kutija za raspakivanje.

Angažujte profesionalce za selidbu

Selidba lomljivih stvari je posao koje ne treba olakako shvatiti. S obzirom da postoji velika opasnost od loma i drugih vrsta oštećenja najbolje je da preseljenje prepustite profesionalcima.

Agencija Atom selidbe ima tim sa iskustvom u pakovanju i transportu različitih vrsta stvari. Takođe, poseduje sav neophodan materijal za pakovanje, kao i opremu za utovar i istovar.

LEAVE A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija