• februar

  11

  2022
 • 1071
 • 0
Selidbe Austrija

Selidbe Austrija

Selidbe Austrija spadaju u najčešće međunarodne selidbe iz naše zemlje.

U centralnoj Evropi, tačnije između Nemačke i Češke na severu, Slovačke i Mađarske na istoku, Slovenije i Italije na jugu i na zapadu Švajcarske i Lihtenštajna smeštana je mala država koja je oduvek privlačila druge narode.

Bez obzira na malu teritoriju koju zahvata Austrija se može pohvaliti bogatom kulturom, prelepom arhitekturom, zadivljujućim predelima i uskusnim đakonijama. Pored zanimljivog društvenog života, ona pruža odlične uslove i za intelektualni razvoj i poslovni napredak.

Zahvaljujući sve većem ekonomskom procvatu, koji je doneo visok bruto domaći proizvod i visoko razvijenu socijalno-tržišnu privredu, Austrija spada u 10 najbogatijih zemalja na svetu, te ne čudi što je postala jedna od najpoželjnijih za život stanovnika Srbije.

Koje gradove obuhvataju selidbe Austrija?

I dok su selidbe Nemačka ekspanziju doživele poslednjih godina, preseljanja iz Srbije za Austriju se odvijaju konstantno već decenijama. Građani Srbije su, najpre spas od ratova, a kasnije nezaposlenosti pronašli u nekom od austrijskih gradova.

Selidbe Austrija

Procenjuje se da u ovoj zemlji živi više od 117.000 naših ljudi, pri čemu najveći broj naseljava glavni grad. Naime, statistički podaci pokazuju da 4,2 odsto građana Beča vodi poreklo sa ovih prostora, zbog čega je proglašen četvrtim najvećim “srpskim gradom” u svetu. Osim Beča popularni su i Grac, Salcburg, Klagenfurt, Insbruk, Linc.

U zavisnosti od puteva kojima se obavlja transport stvari moguće je koristiti 2 granična prelaza – Horgoš kojim će put ići preko Mađarske i Batrovci preko Hrvatske. Imajte u vidu da okvirna udaljenost za:

 • Selidbe Beograd – Beč iznosi 613 kilometara, te je potrebno oko 6 sati
 • Selidbe Beograd – Grac iznosi 580 kilometara, tj. skoro 6 sati
 • Selidbe Beograd – Salcburg iznosi 914 kilometara i traju oko 9 sati
 • Selidbe Beograd – Klagenfurt iznosi 617 kilometara, odnosno oko 6 sati
 • Selidbe Beograd – Insbruk iznosi 980 kilometara i traju skoro 10 sati
 • Selidbe Beograd – Linc iznosi 803 kilometara i traju skoro 8 sati.

Tri razloga za selidbe u Austriju

U većini slučajeva selidbe Austrija su privatne. To znači da je neophodno organizovati transport ličnih stvari, pokućanstva, dragocenosti, antikvitete, pa i kućnih ljubimaca i automobila.

Neretko su u pitanju selidbe kancelarija iz Srbije za Austriju. One podrazumevaju transport dokumentacije, kancelarijskog nameštaja, računarske opreme, kao i proizvodnih mašina i druge opreme.

Selidbe Austrija mogu biti i diplomatskog karaktera. Odnosno, preseljenja državnih službenika naše zemlje u Beč zbog posla u Ambasadi ili u konzulatima u Salcburgu, Gracu, Lincu.

Selidbe Austrija su posao za profesionalce

Preseljenje u neki od gradova Austrije se u mnogome razlikuje od selidbi u okviru granica naše zemlje. Glavni razlog nije samo veća udaljenost, već i obimna dokumentacija koju morate prikupiti za dobijanje vize, smeštaja, bankovnog računa i zdravstvenog osiguranja.

Neophodno je, takođe, poznavanje carinskih i necarinskim procedura na ulazima u svim tranzitnim zemljama, ne samo u Austriji. U protivnom možete doći u neprijatnu situaciju da vaše stvari ostanu na graničnom prelazu. Ova situacija je danas posebno izražena jer se zbog selidbe tokom Covid 19 pandemije pravila stalno menjaju.

S obzirom na kompleksnost posla veoma je važno da angažujete tim koja ima iskustvo u inostranim selidbama. Upravo te uslove ispunjava agencija Atom.

Selidbe Austrija

U brzinu obavljanja posla, sigurnost stvari i prostupačne cene naših usluga uverili su se brojni zadovoljni klijenti.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija