• septembar

    20

    2021
  • 449
  • 0
Selidbe Bežanija – Kako spakovati umetnička dela?

Selidbe Bežanija – Kako spakovati umetnička dela?

Selidbe Bežanija karakteriše visoka koncentracija. Razlog tome jeste atraktivnost ovog novobeogradskog naselja.

Na oko 10 km od centra Beograda i oko 8 km od aerodroma Nikola Tesla smešteno je naseljenje viševekovne istorije. Ipak, pod danas poznatim imenom prvi put se pominje 1512. godine kada su nakon pada srednjovekovne srpske države 32 porodice prešle u tadašnju Ugarsku, pa odatle je i naziv Bežanija.

Još u to doba ovaj prostor je predstavljao važnu raskrsnicu velikih puteva u kome su se nalazile brojne zanatske i trgovinske radnje, kao i fabrike. U moderno doba postao je značajna veza Novog Beograda sa opštinama Zemun i Surčin koji obuhvata stambene objekte pogodne za život kako studenata, tako i porodica sa decom.

S obzirom da svaki dom ispunjavaju umetnička dela agencija Atom vam daje savete kako da organizujete ovaj deo selidbe Bežanija.

Osigurajte umetnička dela pre selidbe

Selidbe Bežanija deluju veoma jednostavno. Sve što treba da učinite jeste da smestite stvari u kartonske kutije za pakovanje, utovarite u kombi i transportujete na željenu adresu. Međutim, ovaj posao u stvarnosti ne izgleda tako jedostavno. Domaćinstvo čini mnoštvo predmeta koji zahtevaju posebnu pažnju. U tu grupu spadaju umetnička dela.

selidbe Bezanija

Umetnost je investicija. Jedna slika može koštati hiljade evra, dok druge predstavljaju porodično nasledstvo koje ima i emotivnu vrednosti. Imajući ovo u vidu pre nego što krenete sa planiranjem selidbe konsultujte stručnjake za procenu predmeta od izuzetne vrednosti.

Obavezno napravite detaljne snimke slika i skulptura koji će vam poslužiti ne samo za određivanje polise osiguranja, već i naplatu štete ukoliko do nje dođe.

Stav da vam dodatno osiguranje vrednih predmeta nije potrebno spada u najveće greške prilikom selidbe umetničkih slika. Nemojte zaboraviti da ovaj “bačeni novac”, kako mnogi misle, je mnogo manjeg iznosa nego troškovi popravke, ukoliko je to moguće izvesti. Nije redak slučaj da je delo nepovratno uništeno.

Priprema dela za selidbe Bežanija

Baš kao kod selidbe stilskog nameštaja, tako i umetnička dela pre prenošenja u novi dom treba očistiti. Na taj način obezbedićete im dodatnu zaštitu.

Iako je preporučljivo da ovaj posao prepustite profesionalcima, neke umetnine možete i sami očistiti. Za to koristite isključivo tkaninu od mikrovlakana kako biste uklonili prašinu. Drvene ramove sa slika možete očistiti lakom za nameštaj. Kod dela od metala, kao i ramova potrebno je nanošenje zaštitnog sloja koji će sprečiti pojavu rđe.

Specijalna ambalaža za selidbe umetničkih dela

Pakovanje umetničkih dela je najdelikatniji posao u toku selidbe Bežanija. Sa svakom umetninom morate pažljivo rukovati. Što znači da je nošenje čistih higijenskih rukavica obavezno. U protivnom, postoji opasnost da sebum sa kože uništi delo.

Umetničke slike zavijte u platno ili u puc-puc foliju, a zatim ih spakujte u drvene sanduke. Ukoliko imaju i staklo pre uvijanja dodajte deblji karton koji će dodatno obezbediti staklo od loma.

Robusnija dela upakujte, najpre, u specijalni papir. Tako čvrsto fiksirane smestite ih u višeslojne kartonske kutije odgovarajućih dimenzija. Kao dodatne mere predostrožnosti na kutije označite da je unutrašnjost osetljiva.

selidbe Bezanija

Da biste uživali u novom domu od prvog dana, poverite čitav posao selidbe stručnom timu agencije Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija