• jul

    26

    2021
  • 927
  • 0
Selidbe cene – Kako cenu preseljenja uklopiti u budžet?

Selidbe cene – Kako cenu preseljenja uklopiti u budžet?

Selidbe cene u velikoj meri utiču na izbor kompanije za preseljenje.

Bez obzira da li odlazite u novi grad, novi kraj ili ste odlučili da započnete samostalni život – promena životnog prostora je jedan od najvažnijih događaja u životu.

Međutim, svako preseljenje je praćeno glavoboljama i nervozom, što potvrđuju i naučna istraživanja. Prema intenzitetu stresa koji čovek doživljava nalazi se na trećem mestu, odmah iza smrti drage osobe i razvoda. Ovaj podatak nimalo ne čudi ako se ima u vidu da sve mora biti obavljeno na vreme i bez ikakvih problema. Počev od donošenja odluke da li unajmiti radnike ili obaviti selidbu uz pomoć prijatelja, preko pakovanja u kartonske kutije, pa do utovara i istovara – svaki korak zahteva ozbiljno planiranje. Ipak, prvi i najvažniji jeste određivanje budžeta.

S obzirom da budžet ima presudnu ulogu u čitavom procesu agencija Atom vam ukazuje čime su selidbe cene određene.

Selidbe cene – Selidba u inostranstvo ili u sopstvenom gradu?

Kilometraža je jedna od najvažnijih stavki od koje zavisi cena. Nije isto ako se vrše selidbe u Beogradu i na relaciji Beograd – Niš ili u neki drugi grad u Srbiji. Dodatnu razliku donose selidbe u inostranstvo.

Selidbe cene

Razdaljina između novog i starog doma utiče na troškove goriva, putarina na autoputu, taksi na graničnim prelazima… Svi ti troškovi povećavaju iznos koji morate da izdvojiti prilikom angažovanja agencije za selidbe.

Kako struktura objekta utiče na selidbe cene?

Na osnovu kvadrature stana, tj. količine stvari koje treba preseliti vrši se kalkulacija. Ujedno, određuje se da li je potreban kamionski ili kombi transport. Izbor vozila posebno utiče na selidbe cene.

Pored količine inventara, posmatra se i struktura objekta i prilaz. Ukoliko je stan na višem spratu, a postoji običan putnički lift ili zgrada uopšte nema lift potrebno je angažovanje dodatne radne snage. U situaciji da je moguće koristiti teretni lift čitav posao je znatno brži. Samim tim i selidbe cene su niže za 20 do 25 odsto.

Prilaz zgradi, takođe, je značajan. Gradske sredine su gusto naseljene, sa prebukiranim parkinzima i uzanim ulicama. Nije redak slučaj da kombi ili kamion ne može da priđe objektu, pa radnici moraju da nose stvari i do 100 m.

Vrsta selidbe

Enterijer svakog doma čine brojni predmeti kojima ste tokom godina ispunjavali prostor. Iako su neki od njih stari i nefukcionalni, te ih nećete nositi u novi dom, većina je u savršenom stanju i nema potrebe za zamenom. Zbog toga svaka selidba obuhvata ne samo garderobu, nameštaj i pokućanstvo, već i lomljive stvari. Kako se osetljive stvari pakuju u posebnu ambalažu, što je veći broj ovakvih predmeta, veća je i količina kutija i folija za pakovanje, te je i cena veća.

Selidbe cene

Posebno su kompleksne selidbe stilskog nameštaja, klavira, umetnički dela. Da bi se izbegla oštećenja skupocenih stvari neophodna je specijalna zaštita, kao i posebna oprema za utovar i istovar, što diretno utiče na krajnji iznos.

Ukoliko želite da selidba protekne u najboljem redu, prepustite se sigurnim rukama radnika agencije Atom. Naš stručni tim daće vam najbolju ponudu, bez skrivenih troškova, dok procenu selidbe vršimo besplatno.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija