• februar

  21

  2022
 • 639
 • 0
Selidbe Italija

Selidbe Italija

Selidbe Italija su veoma popularne među našim građanima.

Na prostoru Apeninskog poluostrva i na 3 velika ostrva na Sredozemnom moru – Siciliji, Sardiniji i Elbi, smeštena je jedna od najzanimljivijih država na svetu. I dok je pri njenom pomenu jednima prva asocijacija neverovatna istorija Rimskog carstva, drugima ukus najdivnije paste, a ljubiteljima mode najbolji shopping.

Zemlja večne ljubavi Romea i Julije, romantičnog Rima, fascinantne toskanske regije, opuštenog života i bogate kulture oduvek je privlačila pažnju kako turista, tako i onih koji žele u njoj da se presele. Tako je naseljavanje stanovnika iz Srbije započelo još u 14. veku. Pod najezdom Turaka, nakon Kosovske bitke, mnogi su potražili spas u gradovima Italije. Kao lučki grad, Trst je bio najaktuelniji, jer je pružao je velike mogućnosti za bavljenje zanatstvom, trgovinom i moreplovstvom.

Danas, ljudi sa naših prostora naseljevaju sve krajeve Italije, čineći značajni deo stranog stanovništva. Naime, procenjuje se da 4.500 000 stranaca živi u Italiji, a od toga njih 53.000 je došlo iz Srbije.

Selidbe Italija se prostiru na teritoriji čitave zemlje

Kada su u pitanju međunarodne selidbe, preseljenja iz Srbije u Italiju spadaju u učestalije. Prema istraživanjima najmasovnije su selidbe Nemačka, slede Austrija i Švajcarska, a na 4. mestu je Italija.

Selidbe Italija

Mnogi mladi iz naše zemlje odlaze na školovaje i dalje usavršavanje u Italiju, a neretko ostaju zauvek da žive u njoj, dok se porodice sele u potrazi za boljim uslovima, većim šansama za napredak i materijalnom sigurnošću.

Pored glavnog grada, veliku pažnju naših građana privlače i Trst, Đenova, Milano, Firenca i Bolonja.

Udaljenosti od Beograda do ovih gradova iznose:

 • Selidbe Beograd – Rim imaju ukupno 1.280 kilometara, te je potrebno oko 12,5 sati
 • Selidbe Beograd – Trst imaju svega 624 kilometara i za njih će vam trebati najmanje vremena tj. oko 6 sati
 • Selidbe Beograd – Đenova imaju ukupno 1.148 kilometara i traju oko 12 sati
 • Selidbe Beograd – Milano imaju ukupno 1.027 kilometara, odnosno oko 10 sati
 • Selidbe Beograd – Firenca imaju ukupno 1.021 kilometara i traju, takođe, oko 10 sati
 • Selidbe Beograd – Bolonja imaju ukupno 906 kilometara i za njih je potrebno 9 sati.

Ipak, trebate imati u vidu da vreme zavisi, pre svega, od zadržavanja na granici, jer vaše stvari prelaze 3 granice. Stručnjaci savetuju da je najbolje kretati se evropskim putem E 70, preko Batrovci graničnog prelaska sa Hrvatskom.

Kako organizovati selidbe Italija?

S obzirom na obimnost posla koji prati bilo koje preseljenje u inostranstvo preporučuje se da angažujete profesionalce. U protivnom, nećete moći da izbegnete greške prilikom selidbe. Oštećenja na predmetima prilikom transporta, zastoji, nedostatak dokumenatcije za prevoz usled nepoznavanja procedura, naročito sada kada se zbog Covid-19 one stalno menjaju, samo su neke od neprijatnosti koje vas mogu zadesiti ukoliko odlučite da preseljenje obavite samostalno.

Zavisno od angažovanja radnika, postoje 2 tipa selidbe Italija.

“Ključ u ruke” predstavlja poveravanje svih poslova stručnom timu. Počev od pakovanja i zaštite stvari, preko demontaže i utovara, pa do prevoza i istovara na željenu adresu – nemate potrebe da učestvujete ni jednom koraku selidbe. Ovaj tip preseljenja je najsigurniji. Samim tim i najbolji izbor za selidbe Italija.

Selidba “od vrata do vrata” podrazumeva angažovanje radnika za transport, a pakovanje stvari se vrši u sopstvenoj režiji.

Kome poreveriti poslove selidbe?

Agencija Atom ima višegodišnje iskustvo u organizovanju preseljenja kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Stručni tim poseduje znanje i iskustvo u rukovanju različitim predmetima, pa ne morate da brinete da li će doći do oštećenja na vašem pokućanstvu. Što je posebno značajno kod skupe elektronike, bele tehnike, umetničkih dela, stilskog nameštaja i drugih lako lomljivih stvari.

Selidbe Italija

Uz vrhunski tim agencija Atom raspolaže i najsavremenijom opremom za lakši i sigurniji utovar i istovar, kao i moderno opremljenim voznim parkom.

Kontaktirajte nas i uverite se lično zašto su mnogi nama poverili svoju selidbu.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija