• februar

    24

    2022
  • 552
  • 0
Kako obaviti selidbe klavira?

Kako obaviti selidbe klavira?

Selidbe klavira predstavljaju složeni posao.

Klavir je veoma težak instrument, koji teži nekoliko stotina kilograma. Međutim, njegovo premeštanje ne spada u klasične selidbe teških predmeta. Nemojte da zaboravite da poseduje 88 ključeva i preko 10.000 pokretnih delova. Što znači da jedan pogrešan potez prilikom pomeranja tako delikatnog predmeta može vrlo lako da dovede do njegovog oštećenja, pa i do povrede osoba koje obavljaju posao.

Imajući ovo u vidu agencija Atom vam daje savete kako da izvedete premeštanje klavira na najbolji i najsigurniji način.

Plan selidbe klavira

Dobra organizacija je ključ uspeha svakog preseljenja. Ipak, za klavir potrebno je izdvojiti malo više pažnje oko pripreme, jer je u pitanju predmet velike vrednosti. Čak je i zamena delova koji su polomljeni ili oštećeni prilikom pomeranja veoma skupa, što u velikoj meri povećava cenu selidbe.

Selidbe klavira

Da biste izbegli ovakve greške prilikom selidbe klavira neophodno je da napravite plan kretanja. On podrazumeva proveravanje dimenzija klavira, a zatim vrata i stepenice kroz koje planirate da ga prenesete. Morate imati jasnu putanju od podizanja do utovara. Jedino na taj način bićete sigurni da će čitav posao proteći kako treba.

S obzirom da je klavir težak predmet nikako nije preporučljivo da ga podižete samo rukama. Zato je drugi važan korak obezbeđivanje potrebne opreme koja će vam pomoći u premeštanju. Kolica sa točkićima i klizeće trake omogućavaju lakše manevrisanje iz jedne prostorije u drugu, dok specijalne ploče koje služe kao podmetači su obavezne za spuštanje sa jednog sprata na drugi.

Priprema klavira za selidbu

Važan deo selidbe čini i sama priprema klavira za transport. Najpre zatvorite i zaključajte poklopac kako biste sprečili da se otvori tokom kretanja i dovede do oštećenja klavirskih ključeva. Ukoliko ne postoji brava na poklopcu dobro ga umotajte. Time ćete obezbediti da ostane u pravilnom položaju.

Kada ste osigirali poklopac demontirajte nogice i pedale. Tek tada možete da zaštitite klavir. Ambalaža za selidbe klavira obuhvata puc puc foliju i debelu ćebad. Prilikom umotavanja vodite računa da svi uglovi budu zaštićeni i pričvrstite ćebe trakom za pakovanje, ali pazite da ona ne dođe u kontakt sa površinom klavira, jer je može oštetiti.

Pomeranje klavira

Najteži deo selidbe klavira jeste premeštanje do kamiona za utovar. Nikako nije preporučljivo da klavir prilikom podizanja stavljate na svoje noge. Ekstremiteti su veoma ranjivi, te je nemoguće izbeći povrede. Takođe, nepravilno podizanje i spuštanje može dovesti do povreda kičme.

Stručnjaci savetuju da leđa uvek držite ravnomerno, ramena unazad i obavezno savijajte kolena kada spuštate ili podižete klavir. Na taj način naprezanje mišića biće jednako. Samim tim, pojedini delovi tela, naročito kičma, neće trpeti preopterećenje.

Nemojte se kretati prebrzo. Nagli, brzi pokreti dovode do grešaka čije posledice mogu biti katastrofalne. Zbog toga se pažljivo krećite sitnim koracima i na svakih par metara pravite pauzu.

Klavir nikako ne smete da podižete na stranu, već samo u uspravnom položaju. U protivnom rizikujete da oštetite unutrašnji mehanizam.

Selidbe klavira

Za razliku od drugih “uradi sam” poslova oko selidbe, kod klavira to, ipak, nije preporučljivo. Ulozi su neverovatno visoki, a rizici po zdravlje nemerljivi, te je najbolje da za to angažujete agenciju Atom. Naš tim ima višegodišnje iskustvo za selidbe i prevoz klavira i specijalnih tereta tako da će svi vaši dragoceni predmeti stići na željenu adresu brzo i bez ikakvih oštećenja.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija