• februar

  3

  2022
 • 691
 • 0
Selidbe Nemačka – Međunarodne selidbe

Selidbe Nemačka – Međunarodne selidbe

Selidbe Nemačka su kompleksan posao koji ne možete sami da obavite.

Na prostoru od planinskog venca Alpa na jugu, do obala Severnog i Baltičkog mora na severu živela su germanska plemena još u antičko doba. Međutim, tek u 19. veku Nemačka je postala nacionalna država. Od tog doba pa do danas beleži konstantni napredak u svim oblastima, te ne čudi što važi za jednu od vodećih sila u svetu.

U zemlji sa velikim brojem nacionalnih parkova, rezervata biosfere, mnoštvom zamkova i bogatom istorijom živi 82.8 miliona stanovnika. Od toga je čak 7 miliona stranih državljana, a procenjuje se da ima oko 500.000 naših građana. Razlog velikog broja Srba koji žive i rade u Nemačkoj leži u činjenici da je proces naseljavanja započeo još sredinom 20. veka. Naime, mnogi su spas od novostvorene komunističke vlasti potražili u ovoj državi. Da bi visok životni standard i odlična socijalna i zdravstvena zaštita doprineli da se trend preseljenja nastavi i u modernom dobu, te ne čudi što se međunarodne selidbe najvećim delom odvijaju u neki od gradova Nemačke.

Zašto je za Selidbe Nemačka neophodno angažovanje profesionalaca?

Preseljenje u Nemačku nije isto kao kada odlučite da promenite kvart u svom gradu ili mesto boravka u granicama Srbije. Zapravo, selidbe u inostranstvo predstavljaju pravi izazov, čak i za one koji su se selili. Ne samo da vam otvaraju vrata nove kulture i drugačijeg života kojem se morate prilagoditi, već zahtevaju posvećenost i vreme oko rešavanja obimne dokumentacije. Proceduru dodatno komplikuje organizovanje pakovanja i transporta stvari koje želite da ponesete sa sobom u novi dom.

Selidbe Nemačka

Počev od nabavke odgovarajuće ambalaže za selidbu, preko demontaže velikih komada nameštaja, pa do pravilnog utovara – za svaki od ovih koraka potrebno je znanje, iskustvo, kao i oprema. U protivnom, greške prilikom selidbe Nemačka nećete moći da izbegnete. U većini slučajeva one će vas koštati vremena i novca. Mada nije isključeno da dovedu do trajnog gubitka pojedinih predmeta, naročito lako lomljivih i skupocenih.

Propisi za selidbe Nemačka

Svaka zemlja ima određene propise, tako i selidbe Nemačka obuhvataju niz pravila koja se moraju ispoštovati. Ona se, pre svega, odnose na dobijanje vize, carina, kao i svim drugim uslovima vezanim za transport. Takođe, neophodna je dobra informisanost o uslovima koji važe za ulazak u zemlju, jer se pod uticajem Covid-19 pandemije oni stalno menjaju.

Imajući ovo u vidu veoma važno da angažujete proverenu agenciju koja ima licencu za obavljenje međunarodnih selidba, kao i iskustva u tom poslu.

Selidbe po celoj Nemačkoj

Iako selidbe Nemačka podrazumevaju sve gradove ove države, obično se odvijaju na relaciji većih gradova, kao što su Berlin, Minhen, Frankfurt, Hamburg, Štutgart.

Udaljenosti od Beograda do ovih gradova iznose:

 • Selidbe Beograd – Berlin imaju ukupno 1.243 kilometara, te je potrebno oko 12 sati
 • Selidbe Beograd – Minhen imaju ukupno 938 kilometara, tj. oko 9 sati
 • Selidbe Beograd – Frankfurt imaju ukupno 1.333 kilometara i traju oko 13 sati
 • Selidbe Beograd – Hamburg imaju ukupno 1.532 kilometara, odnosno oko 15 sati
 • Selidbe Beograd – Štutgart imaju ukupno 1.178 kilometara i traju skoro 12 sati.

Vreme potrebno za selidbu je okvirno i zavisi u velikoj meri od zadržavanja na granici. Pri čemu je moguće koristiti 2 granična prelaza iz naše zemlje – Kelebija i Horgoš.

Selidbe Nemačka

Ukoliko nastavljate život u Nemačkoj poverite preseljenje agenciji Atom. Naš stručni tim pobrinuće se da čitav posao bude obavljen brzo i efikasno.

 

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija