• oktobar

    27

    2021
  • 126
  • 0
Selidbe Palilula na jesen!

Selidbe Palilula na jesen!

Selidbe Palilula vezane su za najveću beogradsku opštinu. Spoj urbanog dela i prigradskih naselja prostire se na preko 45 hiljada ha, između Dunava na zapadu i jugu i Tamiša na istoku.

Naziv Palilula prvi put se pominje u 19. veku uz opis “sela smeštenog na četvrt sata hoda” od gradskih zidina. Međutim, tačno poreklo imena nije poznato. Mnogi smatraju da dolazi iz zabrane pušenja napolju koju su donele tadašnje vlasti kako bi sprečile požare, jer su ulice bile uske, a kuće napravljenje od drveta. Ipak, jedan kraj je imao široke ulice, te su se u njemu skupljali strastveni pušači. Odatle i naziv Palilula.

Prema mišljenju drugih naziv je podstaknut zapisom književnika iz Poljske Romana Zmorskog koji je Beograd posetio 1855. godine. Za ovaj kraj je naveo da je u njemu stanovao grnčar koji je pravio lule od pečene gline, poznat po nadimku Pali-lula.

Bez obzira odakle potiče naziv, Palilula se danas može pohvaliti pravom zelenom oazom koju donose centralni gradski park Tašmajdan, Park Starine Novaka i Gornji park, kao i Ada Huja i Botanička bašta Jevremovac. Posebni šarm daju brojne sportske manifestacije i kulturni događaji koji se odigravaju na njenoj teritoriji, dok veliki broj fakulteta je čini privlačnom za studente, te ne čudi što su selidbe u Beogradu velikim delom skoncentrisane na ovom prostoru.

S obzirom da jesenji dani donose kišu, vetar, pa i sneg agencija Atom vam daje savete kako da organizujete selidbe Palilula tokom hladnih meseci.

Pripremite se za spoljašnje temperature

Baš kao što selidbe leti zahtevaju adekvatnu odeću, tako i za preseljenja po hladnom vremenu morate da imate pravu garderobu. Ona, pre svega, treba da bude topla i nepromočiva kako se ne biste pokvasili ukoliko padaju sneg ili kiša. Takođe, mora da vas zaštiti od naleta vetra, tj. da bude izrađena od neprobojnog materijala.

Selidbe Palilula

Pored odeće, obratite pažnju i na odabir obuće za selidbe Palilula. Da biste sprečili klizanje, pa i opasnost od pada, birajte čizme ili duboke cipele sa gumenim đonom.

Nemojte da zaboravite i na tečnost. Čak i zimi telo može da dehidrira, naročito pri fizičkim poslovima. Zato obavezno pripremite flašice sa vodom, ali i topli čaj, kafu ili kakao koji će vas ugrejati.

Selidbe Palilula – Zaštitite svoje stvari od vremenskih prilika

Nijednom predmetu ne prija vlaga, te je pakovanje i zaštita stvari prilikom selidbe Palilula prioritet. Kartonske kutije su glavna ambalaža za selidbe, ali ih sada morate posebno osigurati. Naime, svako preseljenje je, zapravo, selidba lomljiivih stvari. Imajte u vidu da su posuđe i staklo, posebno podložni promenama temperature i mogu popucati ili se slomiti ako se temperatura prebrzo promeni. Zbog toga nakon pakovanja umotajte ih u debelu ćebad koja će pomoći da se olakša prelazak iz tople kuće na hladni vazduh napolju.

Pored stakla i elektronika je osetljiiva, te je poželjno da nju poslednju utovarite u kombi. Dok za selidbe bele tehnike koristite posebne folije i najlon kao dodatnu zaštitu.

Obezbedite prilaz kombi vozilu

Bez obzira u koje doba godine odlučite da se preselite, uvek je dobra ideja da posetite svoj novi dom dan pre useljenja i proverite bezbednost prilaznog dela. Ovo je posebno važno u zimskim mesecima kada klizavi uslovi mogu biti vaš najveći neprijatelj.

Selidbe Palilula

Uverite se da na svim stazama nema leda i snega. Zatim proverite da li imate dovoljno parking prostora, jer sigurno ne želite da radnici koje ste angažovali istovaruju stvari u blato i snežne nanose.

Selidbe Palilula po hladnom vremenu ne moraju da budu stresne ukoliko angažujete agenciju Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija