• jun

    1

    2021
  • 318
  • 0
Selidbe poslovnog prostora

Selidbe poslovnog prostora

Selidbe poslovnog prostora zahtevaju vreme kako za planiranje tako i za obavljanje svih zadataka.

Bez obzira da li je reč o malom porodičnom biznisu, fabrici ili lokalu, cilj svakog poslovanja jeste napredovanje. Sa njim dolaze, pre svega, promene u organizaciji i kadrovskoj strukturi, mada nije redak slučaj da povećanje obima posla stvori potrebu i za većim radnim prostorom.

Lokacija je jedan od važnih faktora za prepozantljivost, pa su, u drugim situacijama, selidbe poslovnog prostora neophodne kako bi se približili kupcima. Nažalost, preseljenje u manji objekat je neminovnost kod firmi koje stagniraju.

Iako na raspolaganju imate čitav kolektiv, selidbe poslovnog prostora se u velikoj meri razlikuju od preseljanja sa porodicom. One se odvijaju u toku radnog dana, pa postoji opasnost da uspore obavljanje svakodnevnih zadataka. Čitavu proceduru dodatnu komplikuje činjenica da mnoge kompanije poseduju razne mašine, kase, sefove, kao i velike i teške komade kancelarijskog nameštaja, koje su komplikovane za transport.

Dobra organizacija je ključ efikasnog preseljenja

Promene mesta rada se odvijaju svakog dana. Naročito selidbe u Beogradu imaju visoku koncentraciju. Zbog čega stručnjaci savetuju da na vreme počnete sa planiranjem.

Selidbe poslovnog prostora

Prvi korak jeste određivanje budžeta. On ne obuhvata samo iznos najma novog prostora. Treba predvideti i najam radnika za utovar, istovar, nabavku materijala za pakovanje, prevoz. Jedan deo finansija treba izdvojiti i za nepredviđene troškove.

Kada ste definisali budžet preporučljivo je da odmah krenete u potragu za odgovarajućom agencijom za preseljenje. Na taj način imaćete dovoljno vremena da izaberete proverene profesionalce, bez rizika da ćete prekoračiti predviđeni iznos za njihovo angažovanje.

Osigurajte stvari pre selidbe poslovnog prostora

Pre nego što krenete da ređate sitni invertar u kartonske kutije za pakovanje obavezno pregledajte svu opremu. Uređaji i osetljiva elektronika su veoma skupi, pa je najbolje da neprijatnosti prilikom selidbe lomljivih stvari iz poslovnog prostora izbegnete pre nego što se dogode. U tome vam može pomoći osiguranje.

Pre angažovanja profesionalaca obavezno proverite da li je ono obuhvaćeno ugovorom od strane agencije za selidbu. U suprotnom, moraćete da angažujete i osiguravajuću kuću.

Ukoliko se u kancelarijama nalaze umetničke slike i druga vredna dela potražite, najpre, procenu kvalifikovanog lica. Na osnovu nje možete izvršiti osiguranje i ovih predmeta.

Podstaknite zaposlene na preseljenje

Promenu radnog okruženje, neretko, zaposleni doživljavaju kao promenu kompanije. S obzirom da dolaze na drugu lokaciju potrebno je vreme da se privuknu na drugačiji put do posla, novi raspored u kancelariji, pa i na svakodnevnu rutinu u obavljanju posla.

Selidbe poslovnog prostora

Da biste svoje radnike oslobodili stresa poželjno je da ih uključite u organizovanje selidbe. Najefikasniji način jesu sastanci na kojima će se upoznati sa završenim koracima, kao i onim koji se planiraju u vezi preseljenja i opremanja novog radnog mesta.

Agencija Atom ima dugogodišnje iskustvo u selidbama različitih vrsta poslovnih prostora. U naše usluge uključena je demontaža i montaža nameštaja, pakovanje, utovar, transport, a zatim istovar. Čitav posao obavljamo brzo i sigurno tako da ne morate brinuti o zastoju vaših dnevnih zadataka.

 

LEAVE A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija