• decembar

    2

    2021
  • 852
  • 0
Selidbe Rakovica – Kako se izboriti sa stresom tokom preseljenja?

Selidbe Rakovica – Kako se izboriti sa stresom tokom preseljenja?

Selidbe Rakovica obuhvataju površinu od preko 3.000 hektara, koja se nalazi u južnom delu Beograda, na udaljenosti 10 kilometara od centra.

Prema predanju naziv potiče od rakova koji su u velikom broju naseljavali potok koji je proticao kroz naselje. Rakovica se prvi put pominje u turskom popisu stanovništva iz 1560. kao selo Vlaha. Pripadala je opštini Čukarica. Samim tim su i preseljenja na ovom prostoru svrstavana u selidbe Čukarica. Nakon 1974. godine postala je samostalna opština.

Rakovica je poznata kao jedan od najzelenijih krajeva prestonice. Njenu teritoriju zauzima oko 244 hektara šuma, gde se posebno izdvajaju Miljakovačka i Košutnjačka šuma. Može se pohvaliti i sa 180 hektara javnih zelenih površina, dok se u blizini nalaze jezero Pariguz i Topčiderska reka. Zahvaljujući obilju zelenila i dobroj infrastrukturi ova opština je jedna od najtraženijih za život kako starijih, tako i mlađih generacija.

S obzirom da svaku promenu mesta boravka prate stres i niz drugih emocija agencija Atom vam daje savete kako da se sa njima izborite prilikom selidbe Rakovica.

Zašto je stres glavni element preseljenja?

Bez obzira da li je u pitanju selidbe kuća, stana ili selidba poslovnog prostora stres je verni pratilac. Gotovo da ne postoji osoba koja se sa njim ne suočava pri organizovanju selidbe Rakovica. Ne mogu ga izbeći ni oni kojima nije prvo preseljenje.

Selidbe Rakovica

Imajući ovo u vidu ne čudi što se stres zbog selidbe nalazi na 3. mestu, odmah iza gubitka bliske osobe i razvoda. Glavni razlog njegove pojave leži u roku za obavljanje posla i ograničenom budžetu.

Brigu da li ćete stići na vreme sve da uradite, kao i da li ćete imati dovoljno novca, možete izbeći detaljnim planiranjem. Što ranije krenete sa tim, manji je rizik od nezgoda i neplaniranih troškova. Ujedno, na raspolaganju vam je veća ponuda agencija, te ćete sigurno pronaći onu čije cene selidbe odgovaraju vašim mogućnostima.

Zbunjenost u toku selidbe Rakovica

Konfuzija je još jedan emocionalni problem promene životnog prostora. Najčešće je vezana za pakovanje i zaštitu stvari.

Kada da počnem sa pakovanjem stvari? Koju prostoriju prvo da ispraznim? Da li da pakujem odeću pre knjiga ili obrnuto? Kakve kutije da koristim? Samo su neka od pitanja koja muče svakog pre nego što se zaputi u pripremu selidbe.

Stručnjaci savetuju da ovaj posao započnete od najtežnih prostorija za pakovanje, kao što su garaža, podrum, tavan… Razlog za to leži u činjenici da one služe kao ostave, te ćete morati da izdvojite mnogo više vremena kako biste pregledali sve stvari i izbacili nepotrebne, a spakovali samo ono što ćete, zaista, koristiti.

Strah od promene

Strah je sasvim normalna reakcija tokom selidbe Rakovica.

Ma koliko se radovali novom domu, čekaju nas novi ljudi, novo okruženje, pa čak i nove dnevne rutine. U pojedinim slučajevima selidba znači i udaljavanje od porodice, što dodatno produbljuje brigu. Takođe, prisutan je i strah da li će sve proteći u najboljem redu ili će možda vaša dragocena imovina biti nepovratno uništena.

Selidbe Rakovica

Dobra vest je da je većinu od navedenih strahova, kao i sve stresne situacije možete izbeći ukoliko angažujete stručni tim agencije Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija