• novembar

    5

    2021
  • 464
  • 0
Selidbe Slavija – Kako olakšati ceo proces preseljenja?

Selidbe Slavija – Kako olakšati ceo proces preseljenja?

Selidbe Slavija spadaju u veoma kompleksni posao. Glavni razlog za to jeste velika prometnost ove lokacije. Naime, Slavija je jedno od retkih mesta u Beogradu koje presecaju tri vrste javnog prevoza – tramvaji, trolejbusi i gradski autobusi, te su velike gužve u saobraćaju sasvim normalna pojava.

Nalazi se na oko kilometar udaljenosti od centra prestonice i zahvata prostor između ulica Kralja Milana, Beogradske, Makenzijeve, Svetosavske, Bulevara oslobođenja, Deligradske i Nemanjine. Sve do kraja 19. veka ovaj predeo je bio velika bara gde su Beograđani lovili divlje patke. Tek kada je poznati škotski preduzetnik Fransis Makenzi kupio komad zemlje i podelio ga na manje parcele započelo je uređenje.

Već 1889. godine podignut je hotel Slavija u kome se na prvom spratu nalazila skulptura boginje Slavije, simbola svih Slovena. Upravo po nazivu ovog hotela trg, pa i sam kraj je postao poznat.

S obzirom da selidbe Slavija mogu biti iscrpljujući proces u kojem morate razmišljati o svakom detalju, a posebno o pakovanju, agencija Atom vam otkriva tajne profesionalaca za pripremu stvari za transport.

Započnite pakovanje od najteže prostorije

Prva stvar koju možete naučiti od profesionalnih pakera je da uvek započnete proces pakovanja od najtežih prostorija. Tu spadaju garaža, podrum, tavan, sobe koje su vam služile kao ostave… Većina stvari u njima je dotrajala te ćete morati da izdvojite vreme za sortiranje kako biste izbegli pakovanje nepotrebnih predmeta. Samim tim izbegli i visoke troškove, jer cene selidbe delimično zavise od količine stvari koje se prevoze na novu lokaciju.

selidbe Slavija

Na početku selidbe Slavija imate najviše energije i motivacije. Zbog toga stručnjaci savetuju da pakovanje započnete od ovih prostorija, jer će vam one oduzeti i najviše vremena.

Nemojte da štedite na materijalu za pakovanje

Ambalaža za selidbe Slavija je jedan od najvažnijih elemenata. Ona ima zadatak ne samo da vam olakša utovar i istovar, već i da zaštiti vaše stvari prilikom transporta, te nikako njie poželjno da štedite na materijalu za pakovanje.

Pre nego što započnete ređanje stvari proverite stanje svake kartonske kutije za pakovanje. One koje su vlažne ili oštećene nemojte koristiti. Obavezno osigurajte dno dodatnim slojem lepljive trake kako ne biste došli u situaciju da pri podizanju kutije počnu da ispadaju zapakovani predmeti.

Selidba lomljivih stvari je deo svakog preseljenja. Ovi predmeti zahtevaju posebnu pažnju, te je za pakovanje neophodno da imate i meki papir i foliju sa mehurićima. Najpre slojem papira pažljivo uvijte delikatni predmet, a zatim nanesite veliki sloj puc-puc folije koja će zaštititi lomljive delove od štetnih spoljašnjih faktora, kao što su direktni udari ili vibracije tokom izvlačenja.

Nemojte da zaboravite da svaku kutiju označite. Na taj način znaćete koja je namenjena za koju prostoriju, što će olakšati i ubrzati raspakivanje.

Stvari koje ne smete pakovati za selidbe Slavija

Iako pakovanje i zaštita stvari prilikom selidbe podrazumeva sve što će vam trebati u novom domu, postoje izvesni predmeti koje profesionalci nikada neće transportovati.

Benzin, kerozin, dizel, motorna ulja, antifriz, vatromet, razne kiseline, aparati za gašenje požara, akumulatori, boje i razređivači za boje, pa čak i sredstva za čišćenje i izbeljivači se svrstavaju u opasne materije koje nisu bezbedne za transport sa drugim stvarima.

selidbe Slavija

Da biste izbegli stres i greške prilikom pakovanja, prepustite selidbu profesionalnom timu agencije Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija