• jun

    1

    2021
  • 656
  • 0
Selidbe stilskog nameštaja

Selidbe stilskog nameštaja

Selidbe stilskog nameštaja

Selidbe stilskog nameštaja su delikatan posao.

Opremanje stana predstavlja pravo uživanje. Tokom godina pažljivo birani komadi nameštaja, elektronike i ukrasa nalaze svoje pravo mesto. Ne samo da čine prostor funkcionalnim i komfornim, već mu daju lični pečat.

Ipak, postoje predmeti koji imaju moć da izdvoje vaš dom od drugih. Reč je o stilskom nameštaju. Ova jedinstvena vrsta nameštaja predstavlja kolekcionarske predmete koji imaju izuzetnu vrednost. S obzirom da je za njih potrebno izdvojiti više novca nego za klasičan nameštaj, ne čudi što se čuvaju sa mnogo više pažnje.

Nije redak slučaj da stilski nameštaj obeležava istoriju jedne porodice, prenoseći se sa generacije na generaciju. Što znači da osim finansijske mogu da imaju i emotivnu vrednost.

Imajući u ovo u vidu agencija za selidbe Atom daje vam savete kojih treba da se pridržavate kod selidbe stilskog nameštaja.

Pripremite stilski nameštaj za preseljenje

Selidbe u inostranstvo, pa i okviru granica naše države, zahtevaju detaljni plan. Prvi korak jeste pravljenje popisa celokupnog enterijera, na taj način imaćete jasni uvid koje komade želite da se nađu u novom domu, a za koje će biti potrebno da organizujete prevoz nepotrebnih stvari. Ujedno, možete da sagledate u kakvom je stanju vaš stilski nameštaj.

Selidbe stilskog nameštaja

Ukoliko je potrebna restauracija obavezno angažujte proverene stručanjake. Poželjno je da se “obnavljanje” tih komada obavi dok traje priprema za selidbu. U slučaju da je stilski nameštaj dobro očuvan, dovoljno je čišćenje, koje možete sami da uradite, pri tome vodite računa da ne koristite sredstva na bazi ulja i voska, jer će omekšati završnu obradu na drvenim delovima.

Priprema za selidbe stilskog nameštaja obuhvata i njegovo osiguranja, ako to ranije niste učinili. Mnogi vlasnici skupocenih predmeta preskaču ovaj deo selidbe, smatrajući da je nepotrebni trošak, što je pogrešno mišljenje. Dodatno izdvajanje novca za osiguranje garantuje da će vam njihova vrednost usled eventualnog oštećenja biti u potpunosti isplaćena.

Pakovanje stilskog nameštaja

Zbog visoke vrednosti, pakovanje, zaštita stvari je ključ uspešne selidbe. Čak i kada su u pitanju manji komadi standardne kartonske kutije za pakovanje nisu dovoljne.

Selidbe stilskog nameštaja

Svaki deo stilskog nameštaja mora biti upakovan u 3 sloja najkvalitetnijeg materijala za pakovanje. Prvi sloj je puc puc folija koja štiti fine površine od grebanja. Sledi mekani višeslojni karton, on ima ulogu da sačuva pravi položaj predmeta tokom transporta. Na kraju dolazi kutija od čvrstog petoslojnog kartona koja je specijalno prilagođena predmetu koji se u njoj nalazi.

Stilski nameštaj je posebno osetljiv, pa ga nepravilnim prenošenjem, bez obzira na pravilno pakovanje, možete oštetiti. Nikako nije preporučljivo da veće delove gurate. Ne samo da postoji opasnost da ogrebete pod, već i da trajno uništite nogice na nameštaju koje su nezamenjive.

Pojedini komadi sadrže ukrasne elemente od stakla, pa je potrebna dodatna opreznost. Zbog toga je najbolje da čitav posao selidbe stilskog nameštaja prepustite agenciji Atom selidbe.

Profesionalni tim ima iskustvo u rukovanju svih vrsta predmeta, uključujući i one od neprocenjive vrednosti. Takođe, poseduje opremu za nesmetan utovar i istovar, čime je eliminisan rizik od oštećenja, dok dostupnost svih 24 časa u toku dana izdvojile su ovu agenciju za selidbe od drugih.

 

 

LEAVE A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija