• mart

  6

  2022
 • 1326
 • 0
Selidbe Švajcarska

Selidbe Švajcarska

Selidbe Švajcarska spadaju u kompleksni posao koji zahteva pomoć profesionalaca.

Na prostoru između Italije na jugu, Francuske na zapadu, Nemačke na severu i Austrije i Lihtenštajna na istoku smeštena je mala zemlja nestvarne prirode. Mondenski Alpi, kristalno čista jezera, nepregledni pašnjaci – najbolji su opis Švajcarske.

Ipak, mnogima su pri njenom pomenu prva asocijacija odlični uslovi za život. Razvijena privreda, savremena tržišta, niska stopa nezaposlenosti i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika veći od najrazvijenijih evropskih zemalja učinili su da postane san mnogih.

Iako su selidbe Nemačka i selidbe Austrija i dalje na prvom mestu, visoki standard, bez obzira na stroge procedure dobijanja vize, doveli su do sve većeg iseljavanja ljudi iz Srbije u Švajcarsku. Prema poslednjim podacima više od 10 odsto stranih državljana čine stanovnici sa naših teritorija.

Zašto selidbe Švajcarska treba poveriti stručnjacima?

Međunarodne selidbe su specifične, jer se u velikoj meri razlikuju od preseljenja u drugo mesto u okviru granica naše zemlje ili drugi kraj grada u kome već živite.

selidbe svajcarska

S obzirom da podrazumevaju prelazak više granica neophodno je dobro poznavanje procedura svih država kroz koje se prolazi kako bi se izbegle neprijatnosti. Takođe, potrebno je pribaviti dokumentaciju za transport, platiti takse, obezbediti stvari koje se transportuju. Ponekad se moraju ispuniti i dodatni bezbednosni zahtevi, jer u svetu i dalje vlada pandemija Covid-19. Samim tim se selidbe odvijaju po izmenjenim propisima koji zavise od trenutnog stanja.

Imajući ovo u vidu najbolje je čitav posao preseljenja prepustiti timu koji ima iskustvo, znanje i opremu za bezbedni utovar i istovar stvari. Jedino na taj način nećete morati da brinite za greške prilikom selidbe Švajcarska.

Od čega zavise selidbe Švajcarska?

Cene selidbe Švajcarska su u velikoj meri određene kilometražom koju treba preći. Kako se uglavnom odvijaju do Berna, Ciriha, Lugana, Ženeve i Bazela okvirna udaljenost iznosi:

 • Selidba Beograd – Bern ima ukupno 1.364 kilometara, te je potrebno oko 14 sati
 • Selidba Beograd – Cirih ima ukupno 1.249 kilometara i za nju će vam trebati skoro 13 sati
 • Selidba Beograd – Lugano ima ukupno 1.089 kilometara i traje oko 11,5 sati
 • Selidba Beograd – Ženeva ima ukupno 1.329 kilometara, odnosno oko 13 sati
 • Selidba Beograd – Bazel ima ukupno 1.334 kilometara i traje oko 14 sati

Nemojte zaboraviti da vreme potrebno za selidbu zavisi i od zadržavanja na graničnim prelazima. Do Švajcarske možete stići preko Hrvatske, tj. graničnog prelaza Batrovci, a odatle putem kroz Sloveniju, Austriju i Nemačku.

Druga ruta je preko Hrvatske, Slovenije i Italije, a ukoliko izaberete granični prelaz Horgoš, Đala ili Kelebiju put će vas voditi kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku.

Šta obuhvata angažovanje profesionalaca za selidbe u Švajcarsku?

Angažovanjem tima za preseljenje dobićete obučene radnike za pakovanje svih vrsta predmeta, uključujući i teške predmete, skupu elektroniku i umetnička dela. Kod nameštaja velikih dimenzija prethodno se vrši demontaža, dok se teški predmeti pomoću posebne opreme dopremaju do kamiona ili kombi vozila kojim će se obaviti transport.

selidbe svajcarska

Profesionalno preseljenje obuhvata i skladištanje stvari koje nećete poneti u novi dom, kao i odvoženje na otpad starih, dotrajalih predmeta.

Da biste se bez stresa, ali i nepotrebnih troškova, preselili u inostranstvo, angažujte agenciju Atom. U brzinu i sigunost naših usluga uverili su se brojni zadovoljni klijenti.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija