• avgust

    14

    2021
  • 336915
  • 0
Selidbe teških predmeta

Selidbe teških predmeta

Selidbe teških predmeta nisu nimalo jednostavne.

Bez obzira da li su u pitanju selidbe kuća ili stanova svaka od njih zahteva brigu o transportu plakara, kreveta, sofa, bele tehnike, TA peći i mnoštva drugih gabaritnih predmeta koje ne možete sami da pomerite. Kod selidba kompanije posao se dodatno komplikuje jer obuhvataju i sefove i teške mašine.

Ne samo da je u ovom slučaju neophodno da imate iskustva, već i opremu koja će olakšati utovar i istovar. S obzirom da selidbe teških predmeta deluju zastrašujuće, agencija Atom vam daje savete kako da, uz malo dodatnog opreza i pažnje, vaše stvari stignu bezbedno u novi prostor.

Priprema za selidbe teških predmeta

Ambalaža za selidbe čini važan deo pripreme. Međutim, kod pomeranja teških predmeta veoma je važno da isplanirate putanju za prenos tereta, posebno ako živite u višespratnoj kući ili u zgradi koja nema lift.

Selidbe teskih predmeta

Iako ovaj korak deluje sasvim logički upravo ga mnogi previde, te kada krenu da pomeraju težak predmet shvate da ne može da prođe kroz vrata ili prozor. Zato pre nego što započnete sa preseljenjem obavezno premerite sva vrata i prozore, pa i hodnike kroz koje ćete se kretati. Zatim se pobrinite da vam se ništa ne nađe na tom putu. To znači da je potrebno da pomerite sve prepreke na podu i zidovima, uključujući i lustera sa plafona.

Za dodatnu sigurnost zaštite okvire vrata i prozora, kao i ogradu na stepenicama. Takođe, sklonite staze i tepihe kako se neko ne bi okliznuo i pao.

Izbor obuće je još jedna važna komponenta. Stručnjaci savetuju da prenošenje teških predmeta obavljate u obući sa gumenim đonom, jer on daje najbolju stabilnost. Ukoliko nemate takav par cipela obavezno ih nabavite.

Oprema za selidbe teških predmeta

Zbog specifičnosti tereta standardne kartonske kutije za pakovanje nisu dovoljne, već vam je potreban višeslojni karton, puc puc folije i deblje tkanine, dok za pojedine komade i specijalni sanduci.

Pomerenje teških predmeta gotovo je nemoguće izvesti bez određenog alata. Tu spadaju teretna kolica sa točkićama, ploče za rampu, podupirači i klizeće trake. Ovaj alata vam omogućava lakše manevrisanje sa predmetom. Samim tim skrećuje vreme utovara i istovara.

Izbegnite greške prilikom selidbe ovakvih predmeta

Nepravilno rukovanje teškim predmetima je jedna od najčešćih grešaka pri selidbi. Kao posledica toga dolazi do pojave bola, a u težim situacijam i do ozbiljnih povreda.

Da biste sačuvali svoje zdravlje, istovremeno izbegli oštećenje predmeta, morate da vodite računa prilikom pomeranja. Nikako ne treba teške stvari naglo da podižete. Najpre, testirajte njihovu težinu pažljivim podizanjem jednog ugla od zemlje. Nakon toga zauzimite pravilan položaj za podizanje. Odnosno, noge postavite u širini ramena sa jednim stopalom napred kako bi se težina predmeta rasporedila na čitavo telo. Prilikom podizanja ili spuštanja držite leđa ravnomerno, ramena unazad, a kolena savijena. Na taj način ne opterećujete kičmu, već naprežete snažne mišiće nogu.

Selidbe teskih predmeta

Tokom nošenja držite stvari u nivou struka i krećite se laganim koracima, jer time dajete telu vremena da se prilagodi teretu. Izbegavajte iznenadne i nagle pokrete koji mogu izazvati ogroman pritisak na određeni deo vašeg tela.

Selidbe teških predmeta su pravi izazov i za iskusne, zato je najbolje da čitav posao prepustite stručnom timu agencije Atom.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

© Copyright 2022 Atom Selidbe by SEO Optimizacija