Zašto su teške selidbe sa porodicom?

Selidba cele porodice je ogroman poduhvat. Morate brinuti o tome da sve ostane na okupu, upravljate decom i prilagodite se njihovom novom domu. Više od većine porodičnih selidbi zahteva organizaciju, komunikaciju i planiranje. Držite sve na okupu i pod kontrolom i preseljenje sa porodicom ce proći bez problema.

Naravno, u teoriji je to uvek lakše nego u praksi. Preseljenje porodice je haotično i obično vodi do nekih jedinstvenih komplikacija. Znanje kako predvideti i reagovati na ove komplikacije je presudno za uspešanu selidbu porodice bez stresa. Želimo da pomognemo. Ovo je nekoliko porodičnih izazova sa kojima ćete se gotovo sigurno suočiti tokom svog preseljenja i kako ih rešiti.

ČUVANJE SVIH SVIH stvari koje su organizovane i odvojene

Što se više ljudi preseljava, to je komplikovanija selidba. Organizovani boravak je posebno težak i posebno važan za porodice koje se preseljavaju. Poslednja stvar koja vam je potrebna jeste argument o tome gde su stvari stvari čim se uselite! Srećom, postoji jednostavno, pametno rešenje za čak i najsloženije porodične aranžmane: selidbena pomoćna oprema u boji.

Dodelite svakom članu porodice boju. Boje označite svojim kutijama, vrećama ili kantama koristeći bilo šta što ćete moći prepoznati na prvi pogled. Zatim jednostavno spakujte stvari svakog člana porodice u kutije za selidbe koje odgovaraju njihovoj boji. Dodelite zasebnu boju „deljenim“ kutijama za predmete poput kuhinjskog pribora ili uređenja doma. Sa kutijama označenim bojama nećete morati brinuti da ćete sortirati svačije stvari nakon što se preselite. Svi će tačno znati gde su im stvari kada im trebaju. Organizovanje pakovanje stvari za selidbe je jako važno.

Obezbedite zabavu za decu rokom selidbe

Tokom selidbe zaista se lako zamotati u haos kako bi bili sigurni da sve ide dobro. Brinete se o organizaciji, bezbednom transportu stvari, (kombi prevoz stvari i kamionski prevoz) upravljanju vozilima i organizovanju prevoza za porodicu. Dodavanje dece u ovaj miks dodaje potpuno novu dimenziju izazova. Pored svega ostalog, decu ćete morati da zabavljate … ili nećete moći da radite bilo šta drugo!

Postoje dva glavna načina za zabavu dece tokom poteza: potražite pomoć ili koristite snagu ekrana. Ako možete, pokušajte da rodbinom, bliskim prijateljem ili dečicom odvedete decu iz kuće većinu selidbe. Neka ih odu u bioskope, igraju se u parku, idu jesti u restoran itd. Važno je da se zabave … i ostave vas da se fokusirate na preseljenje.

Održavanje zabave pred-tinejdžera i tinejdžera još je jedna vrsta izazova – a često i presudniji! Naročito efikasan način da usrećite tinejdžere tokom selidbe je da im pružite malo nezavisnosti. Pozovite ih za svoje stvari. Možete ih takođe zamoliti da urade malo istraživanje o njihovom novom gradu. Zamolite ih da pronađu stvari koje treba obaviti kada se presele.

Prilagodjavanje zajednici nakon selidbe

Prelazak u potpuno novu zajednicu uvek je izazov, a porodicama može biti posebno teško. Novi gradovi ili četvrti mogu biti zastrašujući. Najbolji način da se bilo ko (a posebno porodica) prilagodi novom prostoru je da se proaktivno postavi. Izađite tamo i istražite svoj novi dom sa čitavom porodicom! Zakažite „avanture“ oko svoje nove zajednice kojoj se svi mogu veseliti. Uradite neko istraživanje!

Pomozite svojoj deci da pronađu aktivnosti koje bi im mogle pomoći da upoznaju nove prijatelje. Razmislite o tome da organizujete zabavu iz kuće u susedstvu kako biste upoznali svoje nove komšije. Jedite u lokalnim restoranima. Posetite lokalne parkove i muzeje. Šetnja, vožnja ili vožnja biciklom! Dozvolite sebi da se malo zabavite. Ne brinite previše ako će vam djeca trebati duže da se prilagode svojoj novoj zajednici nego što vam treba. Svi deluju na različitim talasnim dužinama. Jedan od najboljih načina da se prilagodite novom domu je da se odmah započne stvaranje novih uspomena.

Budite sigurni u svakom novom domu

Postoji toliko mnogo za upravljanje tokom selidbe! Između logistike, planiranja i izvršenja sve je previše lako zaboraviti da proverite kako se osećaju svi. Selidba je stresna, posebno za porodice i posebno za decu. Najbolji način da se nosite sa tim stresom je razgovarati o tome! Odvojite malo vremena da dodirnete bazu sa članovima porodice kako će se osećati posle selidbe. Postavljajte pitanja: šta ih uzbuđuje? Zabrinut? Srećna ili tužna zbog? Imaju li pitanja o svom novom domu?

Promena je teška. Razgovaranje i zajednički rad kroz promene olakšava posao. Uveravajući porodicu da se neke stvari nisu promenile, počećete da se vaše novo mesto oseća kao vaš novi dom. Ovo je posebno važno za porodice sa malom decom. Ohrabrite sve da razgovaraju i osluškuju bilo kakve strepnje ili probleme koji imaju. Suočavanjem i obraćanjem ovim strepnjama zajedno, osećaćete se ugodnije i kod kuće u svom novom prostoru.

Razlog zašto je selidba sa porodicom izazovna je isti razlog koji ispunjava: želite da svi budu srećni. Malo planiranja, malo sreće i pouzdana agencija za selidbe – Atom selidbe Beograd su način na koji garantujete da će se to dogoditi.